Háztartási kiserőmű

Állítólag azt az energiát, amely az összes Földön található és kitermelhető kőolajkészletekben rejlik, a Nap 1,5 nap alatt sugározza a Földre. 

A ma leginkább használatos fosszilis energiaforrások is az évmilliók során megkötött, akkumulálódott napenergia amit az élő szervezetek kötöttek meg.

Az emberiség jelenlegi, évi energiafogyasztását a Nap egy órányi energia kibocsátása teljes egészében fedezné.

Ezt a besugárzott energiát a napelemek segítségével elektromos árammá tudjuk alakítani. A napelem az elektromágneses sugárzást (fotonbefogást) közvetlenül villamos energiává alakítja. Az energiaátalakítás alapja, hogy a sugárzás elnyelődésekor mozgásképes töltött részecskéket generál.

A napelemmel való áramelőállítás előnye, hogy működése nem jár semmiféle melléktermék kibocsájtásával, így környezetkímélően működik és a napsugárzás kifogyhatatlansága miatt megújuló energiaforrás.

Az ökológiai lábnyom csökkentése mindannyiunk édeke, ezért az legjobb ha minél többen kihasználjuk ezt a technológiát. Olyan környezetet építsünk ki az épületeinknél amelyek energiából önellátóak és nem bocsátanak ki CO2 gázt, igy védik a bolygót további melegedéstől , a klímíváltozástól.