Azt is tudjuk, hogy február elsejétől elérhető a bankokon keresztül a lakásfelújítási támogatást igénylők számára egy legfeljebb 3 százalékos kamatú, tízéves futamidejű, hatmillió forintos kölcsön is.

Ez a konstrukció azokon segít, akiknek nincs hatmillió forint megtakarításuk, de szeretnék igénybe venni a teljes  állami támogatást.

Tovább

A nettó szén-dioxid-kibocsátás 2050-re kitűzött megszüntetése évi 100-130 ezer lakás energetikai mélyfelújítása nélkül nem érhető el. Minden olyan átalakításra költött forint, ami nincs hatékonyságjavításhoz kötve, elszalasztott lehetőség, ami akár évtizedekre befagyaszthatja a kedvezőtlen állapotot. Azoknak, akik igénybe vennék a kormányzati lakásfelújítási támogatást, javasoljuk, hogy az összeget költsék alaposan megtervezett fogyasztáscsökkentésre.

Tovább

Sok család a rezsifogyasztásuk 50-60 százalékát megtudná spórolni egy teljes körű energetikai beruházással.

Olyan ráfordításról van tehát szó, ami megfelelő időn belül abszolút megtérülne beruházója számára, nem is akárhogyan.

2021.01.13.

Tovább

A Bank360.hu elemzői annak számoltak utána, hogy milyen feltételekre számíthatnak az igénylők, illetve, hogy van-e az új kölcsönnél kedvezőbb lehetőség egy felújítás finanszírozására.

2020.01.12.

Tovább

Sokaknak nehézséget jelent, hogy a lakásfelújítási támogatás kihasználásához előbb meg kell finanszírozni a munkálatokat, amire sok családnak nincs elegendő megtakarítása. Számukra jelent remek lehetőséget a kedvezményes, maximum 3% kamatú felújítási hitel, amelyet az állami visszatérítésből automatikusan előtörlesztenek.

2021.01.12.

Tovább

Lakásfelújítási támogatás

Mire lehet felhasználni ezt az összeget? Mik a szabályok, amiket már most lehet tudni? Mi összegyűjtöttük a jelenleg már tudható, legfontosabb tudnivalókat.

2021.01.12.

Tovább

Ingatlan adásvételkor, vagy új ingatlan építésekor is kötelező az energetikai tanúsítvány megléte. Ez az dokumentum lett kvázi a zöld kártya, mely arról ad információt, hogy az adott ingatlannak milyen az energiafelhasználása.

2021.01.12.

Tovább

Tavalyi évben, december 29-én megjelent Magyar Közlöny fontos határidő módosítást hozott sok építő és építtető számára. Eredetileg 2021.01.01-től lett volna kötelező minden új építésű ingatlan számára a BB, azaz közel nulla energiahatékonysági szintnek való megfelelés a használatba vételi eljárás során.

2021.01.12.

Tovább

Megjelent a felújítási támogatásról szóló rendelet a Magyar Közlönyben. Az érintett lakásban legalább egy éve lakóhellyel kell rendelkezni, kivéve az újonnan vásárolt vagy épített lakásokat és az egy év alatti gyermekre igénybe vett támogatást. Gyűjteni kell a számlákat: a támogatás a legutolsó számla kifizetését követő 60 napon belül, de legkésőbb 2022. december 31-ig, egy összegben lesz igényelhető.

2020.11.25

Tovább

A szakminisztérium egy átlagosnak tűnő péntek délelőtti sajtóközleményének utolsó bekezdéseiben hintette el, hogy a lakossági napelemes rendszerek terjedését alapvetően meghatározó eddigi elszámolási rendszert kikukázza. 

Tovább

A szaldóelszámolás 2023 végén megszűnik, és helyette az új szerződésekre bruttó elszámolás jön.

Tovább

A 2021. január 1-jén életbe lépő új szabályozás szerint “Az épület energiaigényét az összesített energetikai jellemző méretezett értékéhez viszonyítva legalább 25%-os mennyiségben olyan megújuló energiaforrásból kell biztosítani, amely az épületben keletkezik, az ingatlanról származik vagy a közelben előállított”

Tovább

A legalább egy gyermeket nevelő családok otthona felújítási költségeinek felét átvállalja az állam, legfeljebb hárommillió forintig – közölte Novák Katalin.

Tovább

PV technológia rohamosan fejlődik, nehéz feltételezésekbe bocsátkozni a jövőjét illetően. A cél elsősorban a karbonsemleges energiatermelés, mely elérésében mind az atomenergia, mind a PV technológia fontos szerepet játszik.

Tovább

Magyar és európai uniós forrásból 30-40 százalékos támogatást is nyerhetnek majd a családi házak tulajdonosai napelemes rendszerek telepítésére – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Zalaegerszegen.

Tovább

Azt szeretnénk, hogy a háztartási energiafogyasztás hatékonyabbá, fenntarthatóbbá váljon: napelemek, hőszivattyúk, megújuló energián alapuló távfűtés, szigetelés, stb. Ezt európai szinten fogjuk kezelni, és a polgárok egyből felismerhetik, milyen haszonnal is jár a számukra”.

Tovább

Nagy sikerrel zárult az MFB Lakossági Energiahatékonysági hitelprogramja: Összesen 90 milliárd Forint jutott több tízezer lakás, illetve családi ház korszerűsítésére

Tovább

Novák Katalin családügyi miniszter szerdán bejelentette az új, január 1-jétől élő otthonfelújítási támogatás részleteit, a további konkrétumokat tartalmazó jogszabályra azonban még várni kell.

Tovább

Novák Katalin miniszter a Facebookon jelentette be a január 1-jétől használt lakásokra elérhető otthonfelújítási támogatás részleteit.

Tovább